Unicus #1

Dit modern bijgebouw combineert verschillende woonfuncties in 1 gebouw. Zowel esthetisch als functioneel hebben we aan alles gedacht.

De combinatie tussen hout, beton, glas en kunststof vormt een mooi geheel in de tuin. De glazen box kan gebruikt worden als ontspanningsruimte, werkruimte of bar. De mogelijkheden zijn legio.

De open haard in de centrale ruimte brengt heel wat gezelligheid en zorgt voor het gevoel ‘van buiten zitten’ in een verwarmde omgeving. De achterwand kan volledig worden opengeschoven om extra licht te laten binnenvallen.

Alle nutsvoorzieningen worden mooi weggewerkt in de houten box. Deze box dient meteen ook als exta berging.

Te bezichtigen: showroom Woodconstruxx

Ontdek ons poolhouse

Unicus #2 - Poolhouse

Dat een poolhouse niet altijd een mastodont van een gebouw hoeft te zijn bewijst dit ontwerp. We hebben hierbij de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk gebruikt waarbij zowel binnen als buiten plaats is om samen met familie en vrienden te genieten van vakantiegevoel in eigen tuin.

Het interieur combineert moderne objecten samen met houten elementen die voor warmte zorgen. Buiten zorgen het beton en de houten balken, die op verschillende afstanden van elkaar geplaatst worden, voor een modern gevoel.

De regendouche zal in de zomer voor de nodige verfrissing zorgen.

Unicus #3

De klant vroeg om bij het ontwerpen zijn Unicus bijgebouw rekening te houden met enkele zaken:

  • voldoende bergruimte (ongeveer 1/4 van de oppervlakte)
  • veel glaspartijen om te kunnen genieten van het uitzicht
  • een open haard om ook in de winter te kunnen genieten (inclusief isolatie)

Ook voor de afwerking van het gebouw, elektriciteits- en schilderwerken, hebben wij de regie in handen genomen. Op die manier heeft de klant 1 aanspreekpunt en kan er snel geschakeld worden.

Als houtsoort werd hier gekozen voor Afromosia in pararellello vorm.

Status: gerealiseerd

Unicus #4 - Carport & leefruimte

Unicus #6 is een multifunctioneel bijgebouw waar we zowel een carport, berging als leefruimte hebben geïntegreerd. De klant vroeg hierbij voldoende licht te laten binnen vallen in de leefruimte. De schuifpanelen laten toe om de zon ook effectief binnen te laten vallen.

Hierbij is gekozen om met ceder ocean grey te werken.

In de leefruimte hebben we ook een open haard geïntegreerd om in elk seizoen gebruik te kunnen maken van het bijgebouw.

Unicus #5 - Poolhouse

De zwarte gevelbekleding maakt van dit bijgebouw een uniek element in de tuin en rond het zwembad. De verschillende ruimtes zijn aaneengesloten via een houten terras waar het zalig vertoeven is.

Relaxen met zicht op het zwembad of genieten van een lekkere maaltijd kan zowel binnen als buiten. Het binnen interieur voelt warm aan door de verschillende houtelementen zoals de wandbekleding in barnwood.

Status: in uitvoering

Unicus #6 - Bedrijfsuitbreiding

Dit Unicus gebouw is een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om te lunchen. De klant vroeg ons een ontwerp voor een eetruimte aan te brengen waar een 30-tal personen kunnen plaats nemen.

De integratie van een sanitair blok met toiletten en douchevoorzieningen zijn in het ontwerp opgenomen, samen met een berging, terras, keuken en toogmeubel.

Als houtsoort werd hier gekozen voor thermisch grenen. Een ecologische houtsoort die heel mooi vergrijst na verloop van tijd.

Status: gerealiseerd

Unicus #7 - Bureau's / Ontspanningsruimte

In deze Unicus wou de klant zijn bureaus onderbrengen alsook de mogelijkheid hebben om te wellnessen. Deze combinatie is een prachtig voorbeeld van “mens sana in corpore sano”. De centrale haard zorgt voor extra gezelligheid en sfeer. Ook werd er in een kastenwand een bed ingebouwd, zodoende er de mogelijkheid is om gasten te slapen te leggen. Kortom: een multifunctioneel gebouw.

Status: in uitvoering

Unicus #8 - Leefruimte

Deze Unicus biedt een perfect antwoord op de combinatie van binnen/buiten-leven. Een overdekt terras met geïntegreerde lamellen, glazen schuifpanelen, een BBQ-haard, sanitaire voorzieningen alsook een klein keukentje zijn aanwezig.

Status: gerealiseerd

Unicus #9 - Leefruimte met wellness

Deze Unicus is een volwaardige leefruimte, welke voldoet aan de EPB normen (isolatie/ventilatie). Naast een ruimte om gezellig samen te zijn, werd er ook een sauna voorzien met sanitaire ruimte en berging.

Status: gerealiseerd

Unicus #10 - Leefruimte - bureau

Deze Unicus is bedoeld als bureau (in de tuin), maar moet ook dienst doen als zitruimte-eetruimte. De grote raampartijen zorgen ervoor dat het bijgebouw veel licht en ruimte creëert, alsook dat er een voldoende connectie wordt behouden met de woning.

Status: in uitvoering

Unicus #11 - Overdekt terras met berging

Hier werd er geopteerd voor een overdekt terras met geïntegreerde lamellen alsook een ingewerkte BBQ-haard. Ook werd de gevelbekleding doorgetrokken op de bestaande tuinmuur.

Status: gerealiseerd

Unicus #12 - Leefruimte

Dit bijgebouw werd geïntegreerd in een bosrijke omgeving. De steunpaal werd daarom opgevat als een boomstam. Een leuk detail, die direct in het oog springt. Er werd hier geopteerd voor thermisch grenen, zwart ge-olied.

Status: in uitvoering

Unicus #13 - Ontspanningsruimte met sauna en jacuzzi

Dit ontwerp integreert perfect het buitengedeelte (bar) met de leefruimte binnenin. De vele glaspanelen kunnen geopend worden, zodoende er in feite één grote ruimte wordt gecreëerd. Daarnaast is het saunagedeelte geconnecteerd met de leefruimte door met een glazen wand te werken. Ook de jacuzzi werd uitbekleed in dezelfde gevelbekleding.

Status: in uitvoering

Unicus #14- bureau in tuin

In dit ontwerp wou de klant zijn bureau in zijn tuin integreren. Werk en ontspanning kunnen perfect samengaan!

Unicus #15 - slaapkamer en badkamer

Hier hebben we een strak ontwerp uitgetekend voor een aanbouw met slaapkamer, badkamer, sauna en dressing. De gerestaureerde hoeve in combinatie met het strak ontwerp, bewijzen dat beide, totaal verschillende stijlen, aanvullend kunnen zijn.

Openstaande vacatures

Recente projecten

Volg onze projecten op de voet en blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Volg onze projecten op de voet en blijf op de hoogte